За мен

 

Здравейте!

Казвам се Марина Панева и съм магистър психолог, когнитивно-поведенчески консултант и  EMDR терапевт. Смятам психологията и психотерапията за свое призвание. Да помагам на хората в техните трудности и търсения – това е моята отговорност, вдъхновение и удовлетворение. Обичам своята работа и силно вярвам, че психотерапията може да внесе значително подобрение в живота на хората.

Считам, че кариерата на психолог предпоставя обучение през целия живот, обогатяване на познанията както от специализирани обучения, така и от работата със своите клиенти. Техниките, които прилагам в своята терапия ще ви помогнат да почувствате себе си по-спокойни и уверени, развивайки вътрешна сила, стабилност и усещане за справяне. Това ще се отрази положително както на вашето здравословно състояние, така и на вашата работа, социален, личен живот и взаимоотношения.

Вярвам, че няма универсални отговори за живота и хората, затова подхождам персонално към всеки един човек, който ми се довери и работим заедно. Работата ми с клиенти обхваща широк спектър от психологически проблеми като депресия, тревожност, панически атаки, хранителни нарушения, фобии, зависимости, скръб, проблеми със самочувствието, проблеми в отношенията и много други. Сложността на съвременния живот причинява силен стрес и от там изтощаване на психиката, житейските трудности водят до „прегряване“ и невъзможност за справяне с тях. Голяма част от клиентите ми са психически здрави хора, които претърпяват екзистенциални кризи в хода на живота.

Както е казал Буда „Цялата тайна на съществуването е да се избавите от страховете си.“

Аз съм тук, за да ви помогна!

КОНСУЛТАЦИИ